Kvalitetno Fotografiranje Apartmana Donosi Rezultate

objavljeno u: Novosti | 0

U ovom članku osvrnuli bismo se na ono što smatramo da je kvalitetno fotografiranje apartmana i kuća. Prvi dojam o vašoj kući ključan je za privući gosta i ostvariti rezervaciju!

Za početak, naglasili bismo da većina slika mora biti sveobuhvatna i prikazivati na slici elemente koji su gostu bitni, poput veličine sobe i kreveta u njoj, veličinu kuhinje i opreme u njoj te dnevnog boravka, pogled s balkona, okružje kuće, prilaz plaži. Gosti žele više znati o smještaju na koji će potrošiti novce.

 

Apartmani koji imaju kvalitetnije slike imaju puno bolju posjećenost i daju veće izglede da će gost biti zainteresiran za smještaj. Bez obzira što u današnje vrijeme postoje sve bolji fotoaparati na mobilnim uređajima, oni u većini slučajeva još uvijek ne prikazuju npr. adekvatno osvjetljenje prostora. Fotografija koja prikazuje prostor tamnijim no što on jest jedan je od primjera što može odvratiti gosta od vašeg smještaja.

Nadalje, fotoaparat s mobilnih uređaja ne može uhvatiti dovoljno široko sobu ili kupaonicu pa se ona može činiti manja no što jest ili da neki element prostorije nedostaje samo jer nije mogao “stati” u kadar.

Također, većina mobilnih uređaja ne napravi dovoljno veliku fotografiju. U tehničkom smislu to se naziva nedostatna rezolucija. Naša preporuka, kao i kod većine portala za iznajmljivanje smještaja te turističkih agencija je rezolucija od 3000*2000 px. Fotografija mora biti u horizontalnom formatu (vertikalni format koristiti samo ako se hvata detalj).

Često se susrećemo s pitanjem kako uljepšati prostor. Najčešće su dovoljne samo osnovne stvari da bi se postigao željeni efekt: vaza s cvijećem, posuda s voćem ili slatkišima, slike ili dekorativni elementi na zidovima. Za dodatno uređenje apartmana dobro je razmisliti o nečemu što daje karakter prostoru. U velikoj ponudi smještaja sigurno će se izdvojiti onaj koji odskače nečim drukčijim i prepoznatljivim.

 

 

Kvalitetna priprema prije fotografiranja

Apartmani prije fotografiranja trebaju obavezno biti pripremljeni i mora se fotografirati po lijepom vremenu. Pod time je najvažnije da smještaj bude pripremljen na sličan način kao da dolaze gosti:
– kreveti moraju biti namješteni
– tende na balkonima moraju biti postavljene i otvorene
– svi ostali elementi koji se nude gostima, poput suncobrana ili ležajki, moraju biti izloženi

Također, kao što smo prije naveli, dojmu pridonosi ako se ponegdje postavi koja vaza s cvijećem, boca vina ili poneki drugi detalj koji će dati malo topline i karaktera prostoru. Naravno, na vama je odlučite kako urediti prostor 🙂

 

 

Za bilo koji savjet slobodno nam se javite ili nas kontaktirajte za fotografiranje apartmana ili mogućnosti suradnje u popunjavanju apartmana!