Virtualna Šetnja I 360 Fotografija Korčula

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

Za iznajmljivanje apartmana na Korčuli (te bilo gdje drugdje), od ključne je važnosti pratiti trendove na internetu. U zadnjih 20 i više godina svjedoci smo pojave raznih metoda koji se koriste u marketinške svrhe za bolje se istaknuti od drugih i doprijeti do potencijalnih gostiju. Sve veći je interes za izradu web stranica, za korištenje društvenih mreža poput Facebooka i Instagrama te u zadnje vrijeme za izradu 360 fotografija i virtualne šetnje.

U ovoj objavi

360 fotografija – osnove

360 Fotografija Forcula - Virtualna Setnja Apartmanima Ljiljana

Za prezentaciju objekata i prostora, fotografija je oduvijek bila osnovno sredstvo. Fotografija kao vizualno sredstvo mami bojama te osobu koju gleda privlači i da istražuje više o prostoru za koji je zainteresirana. Pojavom novih tehnologija, fotografija kao medij ide korak dalje s tehnologijom 360 fotografije, s kojom se s velikom vjernošću može prezentirati prostor. Gledajući 360 fotografiju, stvara se dojam da pregledavate prostor iz jedne točke te izgleda kao da se nalazite u tom prostoru. Primjena ove tehnologije je raznovrsna. Zbog dugogodišnjeg iskustva u fotografiranju interijera i eksterijera te praćenja trendova i novih tehnologija, AndreisWeb je specijaliziran za izradu 360 fotografija pomoću kojih se nadalje izrađuje virtualna šetnja kroz objekt i prostor.

Profesionalna 360 fotografija zahtijeva pomnu pripremu, kvalitetan DSLR fotoaparat i popratnu opremu te kompleksnu obradu da bi se dobio finalni rezultat. Virtualna šetnja sastoji se od više 360 fotografija te zahtijeva još dodatne obrade i posebne postupke programiranja za dobiti kvalitetan rezultat koji će privući posjetitelje.

Google Street View i 360 fotografija

Prema 360 fotografiji se okreću vodeće svjetske kompanije poput Booking.com-a te Google-a, koji već godinama koristi navedenu tehnologiju u svojem popularnom Street Viewu.

andreisweb-google-street-vew-trusted-virtualna-setnja

AndreisWeb između ostalog ima Street View certifikat te 360 fotografije i virtualne šetnje postavljamo i na Google Maps i na Google Street View. To čini objekt vidljivijim brojnim posjetiteljima koji preko Google Maps traže apartman ili kuću za odmor primjerice na Korčuli te žele bolji uvid u prostor koji žele iznajmiti.

360 fotografija jer posjetitelji traže više

Razvojem novih tehnologija, potencijalnom gostu su preko smartphonea vrlo jednostavno dostupne brojne mogućnosti i uvid u apartmane i kuće za odmor što se iznajmljuju na otoku Korčuli. Potencijalni gost brzo može dobiti informaciju te koju vrijednost dobija za novac. Boljom prezentacijom i korištenjem novih tehnologija poput 360 fotografija i virtualne šetnje, povećavate šanse da se vaš objekt prije istakne od ostalih. Dodatna prednost kvalitetnih virtualnih šetnji jest smanjenje rizika da se prostor čini manjim ili većim nego što u stvari jest. Time se bolje prikazuje smještaj za kojeg je gost zainteresiran za rezervirati.

360 fotografiranje DSLR fotoaparatom

fotografiranje-apartmana-andreis-web

Za razliku od fotografiranja prosječnom 360 kamerom kakvih je danas sve više na tržištu, fotografiranje 360 fotografija DSLR fotoaparatom, posebnim objektivom i popratnom opremom koju koristimo u AndreisWeb je viši standard koji daje vjernije boje, bolji prikaz prostora i dugoročno kvalitetnije 360 fotografije.

Većina 360 fotografija napravljenih kamerom niže kvalitete daju rezultate na kojima je interijer tamnijim nego što jest. Ti tamniji dijelovi često imaju i izrazitu zrnatost na slici. Nadalje, u situacijama gdje se prikazuje pogled prema moru kroz prozor ili balkonska vrata, vrlo često unutarnji dio ostane pretaman, a vanjski presvijetao. Time se može izgubiti potencijalno bitna karakteristika prezentacije apartmana, poput primjerice pogleda na more iz sobe.

Nadalje, u obradi fotografija napravljenih kamerom niže kvalitete vrlo često znaju ostati greške u spajanju. Jedna uobičajena greška jest da se na nekim dijelovima stvara dojam da su elementi nepotpuni (takozvani stitch error). Nadalje, može postojati i vidljivi dio stativa u donjem dijelu 360 fotografije (dio koji se zove nadir). Kod AndreisWeb se prilikom obrade 360 fotografije stativ ne primjećuje. Nadir je uređen tako da ne odskače od ostatka slike. Na zahtjev klijenta može se staviti naljepnica (takozvani nadir patch) s nazivom apartmana ili logotipom za dodatni marketing i informacije odmah na 360 fotografiji.

Virtualna šetnja koju izrađujemo prilagođena je za brzo učitavanje te isprogramirana za brz uvid u sve prostorije apartmana i dijelove kuće. Naša virtualna šetnja je mobile-friendly i s lakoćom se koristi na računalu, tabletu, smartphoneu i svim drugim uređajima. Kroz sučelje se na jednostavan način prelazi iz jednog prostora u drugi. Preko uobičajene tipke za meni ili preko istaknutih točaka se s lakoćom prelazi iz jednog apartmana ili dijela kuće u drugi za brzi pregled objekta. Točke su planski raspoređene da potencijalni gost dobije najbolji uvid u cijeli prostor koji se prezentira.

360 Korčula

U nastavku donosimo nekoliko primjera tipičnih radova virtualnih šetnji na otoku Korčuli.

Apartmani

Za primjer 360 fotografija apartmana na Korčuli u našoj izradi uzet ćemo virtualnu šetnju apartmanima Ljiljana u Prižbi – Prišćapcu:


Apartmani Ljiljana primjer su apartmana u kući uz more na Korčuli, s plažom odmah ispod kuće. Interijer se sastoji od više apartmana od kojih svaki ima više soba i prostorija. Na web stranici apartmana Ljiljana https://ljiljana.prizba.net/ apartmani se mogu pregledati kroz virtualnu šetnju (postavljena je “embed” kodom na web stranicu), a nalazi se se i na lokaciji kuće na Google karti i na Google Street Viewu.

Osim za prikaz apartmana, 360 fotografija koristi se za prikaz bilo kojeg prostora za prenijeti djelić ambijenta. Popularna je upotreba za poslovne prostore, restorane i ostale ugostiteljske objekte koji se više žele približiti svojim kupcima i bolje te detaljnije prikazati svoje usluge.

Ostalo

Za primjer vanjskih 360 fotografija na Korčuli može nam poslužiti ova 360 fotografija i virtualna šetnja napravljena za lijepog ljetnog dana u Lumbardi, na nekoliko lokacija.


Virtualne šetnje možemo postaviti i prilagoditi za relevantne web stranice na kojima se dijele takvi sadržaji, poput gore prikazanog servisa.

Primjena vanjskih 360 fotografija poput ovih na Korčuli može koristiti primjerice vodičima koji žele prenijeti jedan dio doživljaja prostora kroz koji prolaze njihove ture i izleti. 360 fotografija se sve češće spominje u kontekstu digitalizacije tura i izleta. Koristi se kao jedan od suvremenih načina boljeg prezentiranja na tržištu, za unapređenje prodaje i olakšanje poslovanja. Njome se bolje brendira i tematizira poslovanje s turama te bolje ističe pred drugima koji koriste samo običnu fotografiju kao osnovni marketinški medij.

AndreisWeb zbog dugogodišnjeg iskustva u fotografiranju apartmana, kvalitetnom opremom i pomnim planiranjem izrađuje 360 fotografije i virtualne šetnje koje su dugoročno isplativo ulaganje.